Parafíliák (18+)

Főleg szexuális parafíliákról szeretnék írni érdekességeket. Meg esetleg más furcsaságokról is. Leginkább csak a saját szórakoztatásomra de nem utolsósorban mások örömére. A parafíliák olyan rendellenes szexuális viselkedések, vagy fantáziák ami más, mint a megszokott, hagyományos...

Címkék

acomophilia (1) acrotomophilia (3) agalamatophilia (1) algolagnia (1) alkohol (1) amomaxia (1) amputálás (3) anglia (1) animizmus (9) apotemnophilia (1) art (2) asphyxia (2) asphyxiaphilia (4) autofellatio (1) baleset (1) bdsm (7) bepisilés (1) bestiofília (1) blog (2) bondage (1) bugyi (1) bulvár (6) bűnözők (1) burusera (1) chrematistophilia (1) csápok (1) dacryphilia (1) dendrophilia (1) deperszonalizáció (2) dogging (1) dohányzás (1) emetophilia (1) entomophilia (1) épületek (2) evés (1) exhibicionizmus (1) fák (1) fejhallgató (1) felnőttbaba (2) fétis (4) filmek (10) formicophilia (1) furry (2) gázpedál (1) gipsz (1) groteszk (1) guro (1) haj (1) hányás (1) harisnya (1) harpaxophilia (1) hentai (1) horoszkóp (1) humor (7) hybristophilia (1) illatok (1) infantilizmus (2) inflatophilia (1) irodalom (3) japán (11) kaja (1) kaka (1) kaki (1) kandaulizmus (1) kannibalizmus (4) kéjgyilkosság (1) kendőkódok (1) kocsik (3) könnyek (1) könyv (4) kopaszság (1) kövérség (1) külföldi nyelv (1) láb (1) légzéskontroll (4) lovak (1) lovedolls (5) lufi (1) magyar (1) majeziofília (1) makrofília (1) mazochizmus (3) mechaphilia (2) mikrofília (1) mocsok (1) mysophilia (1) namasera (1) nekrofília (5) növény (1) nyotaimori (1) objectophilia (1) objektophilia (5) olactofília (1) olfactophilia (1) omorashi (1) parafilia (1) pedofília (2) pelenka (3) penectomy (1) plushophilia (3) plüssállatok (1) reakció (1) riport (2) rovarok (1) s/m (6) salirophilia (1) scat (2) spectrophilia (1) stockholm szindróma (1) symphorophilia (1) szellemek (1) szkopofília (1) takony (1) tamakeri (1) tárgyak (2) terhesség (1) tökönrúgás (1) transzneműség (2) trichophilia (1) túsz (1) vegyes (2) vorarephilia (2) vore (1) voyeurizmus (3) wakamezake (1) yiff (2) zentai (1) zoofília (9) Címkefelhő

aberrált blog

2009.12.07. 22:39 mangoman

TRANSZNEMŰSÉG - Josie Romero és Sarah Lurajud

Címkék: transzneműség

Nem árt leszögezni, hogy transzneműség  (ellenkező neműnek érzi magát) nem parafília. Ennenk szininímája a traszszexualitás, de az politikailag nem olyan korrekt, mert nem csak a biológiai nemről szól (sex), hanem sokkal inkább a nemi identitásról (gender). Ne tévesszük össze őket sem a transzvesztitákkal ("cross-dresserek"), sem a transzvesztita fetisizmussal, ahol a másik nem ruháiba való öltözködés szexuális izgalmat okoz.

8 évesen nemet válthatott a transzszexuális kislány (5 részes doksifilm - channel 4): 1   2   3  4   5

(Ez a dukumentumfilmszerűség nem csak Joseie-ról szól, több gyerek is szerepel benne, én nagyon érdekesnek találtam, nézzétek meg ti is!)

A 8 éves amerikai Josie Romero, eredeti nevén Joseph, fiúnak született, de már 4 évesen tudta, hogy nem a valódi nemének megfelelő a teste és sokszor mondogatta:-"Én igazából lány vagyok." Szereti a rózsaszínt, bodorítja a haját és kifesti a körmét. Emellett, mindig megpróbálta fiú játékbabáit lányokká átalakítani. Hat éves korában Josiet szülei szakemberhez vitték, aki megerősítette a diagnózist és a család lassan elkezdte elfogadni, hogy Josie tényleg lány. A szülők bátor és fájdalmas döntést hoztak: megengedték 8 éves fiúknak, hogy lányként élhesse az életét. Josie lánnyá válásának betetőzéseként születési anyakönyvi kivonata, útlevele és társadalombiztosítási száma most már véglegesen is megváltozott. Bár a törvény szerint már nőnemű, mégis míg el nem éri a 12 éves kort, nem vetheti alá magát nemváltoztató operációnak. (a szöveget hozzá a pinkvanilla.hu- találtam)

Mondjuk azért fenti gyerekkel kapcsolatban... kiderült, hogy az egyik lány apja, aki fiú szeretne lenni, jobban örült volna, ha fia születik. Az ilyen dolgokon sem árt azért elgondolkodni. Meg mi a túrónak kell egy 8 éves gyerek körmét festeni és a haját duerolni? És miért gondolja egy csomó transznemű, hogy attól lesznek nők, ha picsáskodnak?! A most következő Sarah nem picsáskodik, egyszerűen csak természetes. Őt EZÉRT kedvelem, és azért is mert az ő korában -főleg a rendőrségnél- nagyon bátor tett volt amit meglépett:

Sarah, New Zealand transzszexuális zsaruja - a Sunday riportja (1.rész 2.rész

Sarah Lurajud - vele kicsit többet foglalkozunk - Szeptember 9-én, 2005 szeptember 9-én, Christchurch városában szolgáló Stephen Lurajud rendőrből, Sarah Lurajud rendőrnő vált. Emlékezetes dátum volt ez számára. 45 évig férfiként élt, ebből 20 évet házasemberként. De már akkor tudta, hogy tulajdonképpen fiútestbe zárt kislány, mielőtt óvodába kezdett volna járni. Nem volt rá szava, nem is értette a dolgot, de rengeteg problémája volt emiatt, mert a személyiség és a másokkal való interakció is szoros összefüggésben van a nemiséggel. - mondja. Mindig azt mondtam, mindegy, hogy valaki nőnek vagy férfinak születik, amíg jól érzi magát a bőrében. De én nem éreztem jól magam. A pszichoterapeuták szerint identitásproblémát okozhat az, hogy hiányzik ez a kategória. New Zélandon vizsgálatot is folytattak az ezzel kapcsolatos diszkriminációval kapcsolatban, de sajna azt nem igazán értetem... Sarah 'normális' nevelésben részesült, van egy bátyja is. Abban a generációban, ahol felnőttem, úgy láttam, csak úgy van jövőm, ha mindent megteszek, hogy az igazi macsó látszatát keltsem. Úgy döntöttem, elrejtem ezt az oldalam. Talán még a rendőrséghez is emiatt csatlakoztam. Igyekeztem tehát a lehető legférfiasabbnak mutatkozni. De 45 éves korában már nem bírta tovább. Úgy érezte haldoklik belül és valamit tennie kell. Egy napon aztán már nem tudta magában tartani, és elmondta egy közeli barátjának majd a feleségének is. Pszichológus fordult hát és elhatározta, hogy férfitestét női identitásához alakítja. A házassága megromlott, de a rendőrség szerencsére hosszú "stressz szabadságra" (nem tudom erre mi a helyes kifejezés) küldte 2004-ben, hogy át tudja vészelni a történtekkel járó pszichés megterhelést. Az én koromban ez nagyon de nagyon nehéz - mondja. Az embernek tulajdonképpen szakítania kell az egész addigi életével, és teljesen újat kezdeni. Ráadásul egy egész vagyon ba került, 18 ezer dollár volt, a lézeres szőreltávolítás, a tanácsadás, hormonkezelés, hajbeültetés, a műtét költségei pedig elérték a 80 ezer dollárt. Ma már teljes értékű rendőrként dolgozik újra és elmondja, hogy kollégái, barátai és családja is igazán "nagyszerűek voltak". Lehető vált számára, hogy normálisnak érezze magát, végre képes önmaga lenni, nő lenni. A statisztikák szerint Európában minden 30 ezredik férfi és 100 ezredik nő szeretne nemet váltani. (forrás: nzherald) A riportfilmben is kb ugyanezek hangzanak el, Sarah-n kívül megszólalnak más New Zélandi transzneműek, Sarah főnöke. Itt is felmerül, hogy a jog New Zélandban sem tud mit kezdeni ezzel, gond van a papírokkal, nem házasodhatnak össze, és amúgy is sokat csesztetik őket, stb.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://parafilia.blog.hu/api/trackback/id/tr621581964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Greyman 2011.12.21. 03:02:05

Igen, jó írás. Így van.
süti beállítások módosítása