Parafíliák (18+)

Főleg szexuális parafíliákról szeretnék írni érdekességeket. Meg esetleg más furcsaságokról is. Leginkább csak a saját szórakoztatásomra de nem utolsósorban mások örömére. A parafíliák olyan rendellenes szexuális viselkedések, vagy fantáziák ami más, mint a megszokott, hagyományos...

Címkék

acomophilia (1) acrotomophilia (3) agalamatophilia (1) algolagnia (1) alkohol (1) amomaxia (1) amputálás (3) anglia (1) animizmus (9) apotemnophilia (1) art (2) asphyxia (2) asphyxiaphilia (4) autofellatio (1) baleset (1) bdsm (7) bepisilés (1) bestiofília (1) blog (2) bondage (1) bugyi (1) bulvár (6) bűnözők (1) burusera (1) chrematistophilia (1) csápok (1) dacryphilia (1) dendrophilia (1) deperszonalizáció (2) dogging (1) dohányzás (1) emetophilia (1) entomophilia (1) épületek (2) evés (1) exhibicionizmus (1) fák (1) fejhallgató (1) felnőttbaba (2) fétis (4) filmek (10) formicophilia (1) furry (2) gázpedál (1) gipsz (1) groteszk (1) guro (1) haj (1) hányás (1) harisnya (1) harpaxophilia (1) hentai (1) horoszkóp (1) humor (7) hybristophilia (1) illatok (1) infantilizmus (2) inflatophilia (1) irodalom (3) japán (11) kaja (1) kaka (1) kaki (1) kandaulizmus (1) kannibalizmus (4) kéjgyilkosság (1) kendőkódok (1) kocsik (3) könnyek (1) könyv (4) kopaszság (1) kövérség (1) külföldi nyelv (1) láb (1) légzéskontroll (4) lovak (1) lovedolls (5) lufi (1) magyar (1) majeziofília (1) makrofília (1) mazochizmus (3) mechaphilia (2) mikrofília (1) mocsok (1) mysophilia (1) namasera (1) nekrofília (5) növény (1) nyotaimori (1) objectophilia (1) objektophilia (5) olactofília (1) olfactophilia (1) omorashi (1) parafilia (1) pedofília (2) pelenka (3) penectomy (1) plushophilia (3) plüssállatok (1) reakció (1) riport (2) rovarok (1) s/m (6) salirophilia (1) scat (2) spectrophilia (1) stockholm szindróma (1) symphorophilia (1) szellemek (1) szkopofília (1) takony (1) tamakeri (1) tárgyak (2) terhesség (1) tökönrúgás (1) transzneműség (2) trichophilia (1) túsz (1) vegyes (2) vorarephilia (2) vore (1) voyeurizmus (3) wakamezake (1) yiff (2) zentai (1) zoofília (9) Címkefelhő

aberrált blog

2010.06.05. 07:29 mangoman

A csodálatos MANDRAGÓRA - aksztófamanó

Címkék: növény légzéskontroll asphyxiaphilia

“Akasztottnak hol magva hull, a mandragóra ott lapul.”
(Salman Rushdie – A Firenzei varázslónő, Ulpius kiadó, 2008)

A mandragórát már az egyiptomiak is afrodiziákumként és altatóként használták, de ami minket itt érdekelnek, azok a középkori legendák. A mandragóra bitófa alatt növekszik az akasztott ember magjából; ezért a növényt akasztófamanónak is hívták.

Ez a legenda egészen az ógermán hagyományokig visszavezethető. Az akasztás pillanatában, az oxigénhiányos állapot miatt ejakuláló bűnös ember magjának (spermájának) varázserőt tulajdonítottak, melyből e csodás növény fakad. A különféle szertartások során kihúzott gyökérből kel életre az maga az akasztófamanó (Galgenmännlein). A mandragóra németül alraun (titkok tudója). A szó a gót runa-ból ered, ami titkot, rejtélyt jelent. A keresztény kultúrkör ezt a manót már a démoni erők tulajdonosának tekinti. Ebben az időben kapott negatív jelentést.

„Amikor kihúzzák a földből, gyökere iszonytató sikolyt hallat, aki azt hallja, beleőrül vagy meghal. Ezért vagy trombitaszóval kell a hangot túlharsogni, vagy egy -zsinórral a gyökérhez kötözött- fekete kutyával lehet kihúzatni." Akinek ez sikerül, annak a mandragóra "szerencsét hoz, kincseket és halálig tartó gazdagságot ad. Megoltalmaz a börtöntől és a sebesüléstől", ezért az arannyal azonos árban mérték.  (Ritkasága miatt gyakran hamisították a fecskefű, a gyíkhagyma vagy földitök gyökerével) Ezenkívül a boszorkányok egyik fontos növénye, mivel ez volt a repülőzsír egyik alkotóeleme (ezzel kellet a seprűt bekenni, hogy repülni tudjanak vele).

 „Ha azonban valaki mágia vagy a teste forrósága miatt mértéktelen, akkor vegye ebbõl a növénybõl azt a fajtát, amely egy asszonyra hasonlít, és amely a fent mondott forrásban megtisztíttatott, és kösse azt, ami ebben a fűben van három napra és éjszakára a melle és a köldöke közé, majd azután ossza ezt a gyümölcsöt két részre, és egy-egy részt tartson három nap és három éjjel az ágyékára kötve. És törje porrá a kép bal kezét, és adjon ehhez a porhoz valamennyi kámfort, és így egye meg, és meg fog gyógyulni.

"Rendkívül kényes természete miatt sok gondoskodásra szorul, ha ezt nem kapja meg, megbosszulja a rossz bánásmódot. Beburkolva kis ágyacskába kell fektetni és minden pénteken megfürdetni. A tulajdonosának még halála előtt érdemes megválni a gyökéremberkétől, ellenkező esetben az elragadja a lelkét.”

A mandragóra (Mandragora officinalis) a burgonyafélék, (Solanaceae) családjába tartozó mandragóra nemzetség névadó faja. Minden növényi része tartalmaz alkaloidákat, legnagyobb koncentrációban a gyökér és a gyümölcsök. Bogyóit az arabok az „ördög almájának” nevezték. Az emberalakra emlékeztető gyökere hyoscyamin, atropin, és scopolamin alkaloidát tartalmaz, ezt ősi varázs-, illetve bódítószerként használták. Természetes élőhelye a Földközi-tenger partvidékétől Kis-Ázsiáig terjed.

-- Az atropin hatására torok és szájszárazság, nyelés képtelenség, rekedtség, szapora pulzus. Nagy dózis esetén izgatottság, élénk beszéd, nevető és sírórohamok, hallucinációk, és görcsrohamok, öntudatvesztés is előfordulhat. --

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://parafilia.blog.hu/api/trackback/id/tr242057844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12asd34 2011.08.10. 12:20:38

"Az akasztás pillanatában, az oxigénhiányos állapot miatt ejakuláló bűnös ember" <-- ennek mennyi a valóságalapja? az akasztott ember tényleg ejakulál?

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2011.08.22. 02:06:06

@12asd34:
nem minden esetben természetesen, de sokszor tényleg. ez az oxigénhiányos állapot, a megnövekedett neurotranszmitter mennyiséggel együtt (serotonin, dopamin, endorfin) nagyon sokszor ezt eredményezi.
erről írtam még itt is egy keveset: parafilia.blog.hu/2011/01/04/autoerotikus_asphyxia_lehetseges_magyarazatok_kristian_digby_halala
süti beállítások módosítása