Parafíliák (18+)

Főleg szexuális parafíliákról szeretnék írni érdekességeket. Meg esetleg más furcsaságokról is. Leginkább csak a saját szórakoztatásomra de nem utolsósorban mások örömére. A parafíliák olyan rendellenes szexuális viselkedések, vagy fantáziák ami más, mint a megszokott, hagyományos...

Címkék

acomophilia (1) acrotomophilia (3) agalamatophilia (1) algolagnia (1) alkohol (1) amomaxia (1) amputálás (3) anglia (1) animizmus (9) apotemnophilia (1) art (2) asphyxia (2) asphyxiaphilia (4) autofellatio (1) baleset (1) bdsm (7) bepisilés (1) bestiofília (1) blog (2) bondage (1) bugyi (1) bulvár (6) bűnözők (1) burusera (1) chrematistophilia (1) csápok (1) dacryphilia (1) dendrophilia (1) deperszonalizáció (2) dogging (1) dohányzás (1) emetophilia (1) entomophilia (1) épületek (2) evés (1) exhibicionizmus (1) fák (1) fejhallgató (1) felnőttbaba (2) fétis (4) filmek (10) formicophilia (1) furry (2) gázpedál (1) gipsz (1) groteszk (1) guro (1) haj (1) hányás (1) harisnya (1) harpaxophilia (1) hentai (1) horoszkóp (1) humor (7) hybristophilia (1) illatok (1) infantilizmus (2) inflatophilia (1) irodalom (3) japán (11) kaja (1) kaka (1) kaki (1) kandaulizmus (1) kannibalizmus (4) kéjgyilkosság (1) kendőkódok (1) kocsik (3) könnyek (1) könyv (4) kopaszság (1) kövérség (1) külföldi nyelv (1) láb (1) légzéskontroll (4) lovak (1) lovedolls (5) lufi (1) magyar (1) majeziofília (1) makrofília (1) mazochizmus (3) mechaphilia (2) mikrofília (1) mocsok (1) mysophilia (1) namasera (1) nekrofília (5) növény (1) nyotaimori (1) objectophilia (1) objektophilia (5) olactofília (1) olfactophilia (1) omorashi (1) parafilia (1) pedofília (2) pelenka (3) penectomy (1) plushophilia (3) plüssállatok (1) reakció (1) riport (2) rovarok (1) s/m (6) salirophilia (1) scat (2) spectrophilia (1) stockholm szindróma (1) symphorophilia (1) szellemek (1) szkopofília (1) takony (1) tamakeri (1) tárgyak (2) terhesség (1) tökönrúgás (1) transzneműség (2) trichophilia (1) túsz (1) vegyes (2) vorarephilia (2) vore (1) voyeurizmus (3) wakamezake (1) yiff (2) zentai (1) zoofília (9) Címkefelhő

aberrált blog

2011.01.04. 05:48 mangoman

Autoerotikus asphyxia + Kristian Digby halála

Címkék: légzéskontroll asphyxiaphilia asphyxia

EROTIKUS FOJTOGATÁS & ÖNAKASZTÁS:  autoerotic asphyxia vagyis autoerotikus aszfixia. Erről már volt szó, de mégegyszer röviden: Az agyba jutó oxigén szándékos korlátozása, a szexuális arousal növelése céljából. Egyéb megnezései: asphyxiophilia, hypoxyphilia, breath control play, légzéskontroll. Angolban néha 'gasper'nek is hívják azt a személyt, aki ilyesmikben vesz részt. A fulladáshoz kötődő erotikus érdeklődést a DSM (a pszichiátria diagnosztikai és statisztikai kézikönyve - kb ekvivalens az orvosi MSD-vel) parafiliának osztályozza. Gyakorlása súlyos, maradandó sérülésekkel járhat, sokszor halállal végződhet.

Fiziológia: A nyaki főverőerek (arteria carotisok) szállítják az oxigénban dús vért a szívből az agyba. Mikor elszorítjuk őket a fojtogatás (akasztás) során, az oxigén mennyisége hirtelen drasztikusan lecsökken, míg a széndioxid tartalom ugrásszerűen megnövekszik. Ez vezethet, szédüléshez, könnyű érzethez, örömhöz, mindenhez ami növeli az önkiző kedvet. Mikor az agyat megfosztják az oxigéntől, az egy tiszta, félig-hallucinatív állapotot okoz, amit HIPOXIÁNAK nevezünk. Halottatok már a "magassági részegségről"? Na, hát ha ezt a hatást orgazmussal kombináljuk,az a flash állítólag majdnem ugyanolyan ütős, mintha pl kokainoznánk, ezenkívül ez is igen addiktív lehet. A krónikus hypoxia által előidézett hallucinogén állapot igen hasonló lehet hegymászók által, nagy magasságban tapasztalt hallucinációkkal. Viszont egy bizonyos Dr. E L Lloyd úgy találta, hogy nem okoz ilyen euforikus állapotot a repülőgép kabinjának hirtelen dekompressziója által előidézett hipoxia. Ezek az eredmények azt sugallták neki, hogy nem elég az oxigénhiány ahhoz, hogy valaki ilyen felfokozott állapotba jusson. Tovább vizsgálódva azt találta, hogy ilyenkor az agyban lezajló neurokémiai folyamatokban valami nincs rendben. Ez az abnormalitás érint egy vagy több egymással kapcsolatban lévő neurotranszmittert is. Dopamin, serotonin (5-hidroxitriptamin / 5-HT) és β-endorfin. Ezt a három transzmitter minden hallucinációval kapcsolatos esetben jelen volt.  (Dr. E L Lloyd (29 March 1986). Points: Hallucinations, hypoxia, and neurotransmitters. British Medical Journal Volume 292. p. 903.)

Története: Autoerotikus aszfixiációt már a 17. század elején dokumentáltak. Először merevedési zavarok kezelésére használták. Legvalószínűbb, hogy az ötlet az akasztott embereknél megfigyelt 'spontán' merevedésből fakadt. (Lust Magazine. 1997) Ez a merevedés néha halál után is megmaradt (angel lust) és olykor magömlés is bekövetkezett. De jegyezzük meg, hogy a halál beállta utáni magömlés az izmok elernyedése miatt következik be, ez egy másik mechanizmus, különbözik az AEA (autoerotic asphyxiation) által előidézett orgazmustól.

Gyakorlat: Különböző módszereket használnak a szükséges oxigénhiányos szint eléréséhez.  Fellógatás, fojtogatás, fejre húzott nejlonzacskó, elszorítás ligatúrával, gáz vagy illékony oldószer, mellkaskompresszió (ez az amit a szívmasszázsnál is csinálnak), vagy ezek tetszőleges kombinációja. (Blanchard, R.; Hucker, S. J. /1991/. "Age, transvestism, bondage, and concurrent paraphilic activities in 117 fatal cases of autoerotic asphyxia"). Néha pedig egész bonyolult eszközöket is bevethetnek a kívánt hatás elérése érdekében. Mindenképpen veszélyes, még a legóvatosan és legnagyobb körültekintéssel végzett asphyxia is eredményezett már halálos baleseteket. 1995-ben azt írja egy Uva nevű tag, hogy 250 és 1000 közé tehető évente az USÁ-ban autoerotikus aszfixia miatti halálesetek száma. Természetesen más országokból is érkeztek esetleírások.

Halálos balesetek (lásd még: Autoerotic fatality): Gyakran fordul elő haláleset, mikor az aszfixia vagyis a részleges fulladás okozta eszméletvesztés további kontrollvesztést okoz. Így az illető egyre kevésbé lesz képes arra, hogy a fojtogató kötelektől, vagy zacskótól megszabadítsa magát, a további oxigénhiány pedig fulladásos halálhoz vezet. Az aszfixiát szerencsére gyakran partnerrel gyakorolják, de sokan vannak, akik ezt egyedül jobban élvezik (vagy nem találnak partnert), magányosan pedig sokkalta nehezebb kikeveredni a necces helyzetből. A helyszíneken gyakran találnak "mentő felszerelést", sajnos a döntő pillanatban már nem maradt erejük, és eszméletüket vesztették, mielőtt használhatták volna ezeket. Néhány halálal végződő esetben, az asphyxiás egyén testét meztelenül vagy pénisszel a kézben, pornográf magazinok közelében, dildók vagy egyéb szexuális segédeszközök, játékok vannak jelen, vagy pedig bizonyíték van arra, hogy haláluk előtt orgazmusuk volt. (Janssen, W.; Koops, E.; Anders, S. /2005/. "Forensic aspects of 40 accidental autoerotic death in Northern Germany". Forensic Science Internationa). Az sem ritka, hogy egyéb érdekes ténykedésre dolgokra bukkannak, ilyen lehet a cross-dressing, vagy a mazochizmusra utaló jelek. Azokban az esetekben, ahol még otthon lakó kamaszokról van szó, a családtagok gyakran eltüntetik az egyéb parafiliákra utaló nyomokat és bizonyítékokat a helyszínről. Az áldozatok nagytöbbsége férfi. (pl Ontario és Alberta kanadai államok összes ismert esete közül, melyek 1974 és 1987 között történtek, csak 1 női eset volt a 117-ből). A legtöbb esett az illető 20-as éveinek közepén következik be, de jelentettek eseteket gyermekekről (Sheehan, W.; Garfinkel, B. D. /1987/. "Adolescent autoerotic deaths") és 70-es éveiben járó férfiakról is. Az autoerotikus fulladást időnként helytelenül gyilkosságnak "diagnosztizálják" és ez különösen akkor igaz, ha a partner is jelen volt. Egyes kórházakban kifejezetten ilyen esetek felismerésére is felkészítik az orvosokat, hogy adott esetben a megfelelő diagnózist adják. Jogászok és a biztosító társaságok ilyen ügyei is kerültek már a figyelem középpontjába, mivel néhány életbiztosítási kárigény esetén más elbírálás alá esik a baleset és az öngyilkosság. forrás: wikipedia: Erotic asphyxiation


Híresebb esetek:

  • Frantisek Kotzwara, zeneszerző, 1791-ben hunyt el autoerotikus aszfixia következtében, valószínűleg ez az első esetleírás.
  • Sada Abe megölte szeretőjét, Kichizo Ishida-t, 1936-ban egy szenvedélyes pillanatban megfojtotta, majd a péniszét és a heréitt vágta le, amiket retükéljében hordott még néhány napig. Ez az ügy óriási nyilvánosságot kapott Japánban a 30-as években, sőt máig az egyik leghíresebb esetként tartják számon.
  • Albert Dekker, színházi és televíziós színés, 1968-ben találtak rá fürdőszobájában összefirkált testtel (?) kötéllel a nyaka körül.
  • Vaughn Bodé, művész, 1975-ben érte a halál.
  • Stephen Milligan, brit konzervatív képviselő (Eastleigh), autoerotikus asphyxiation miatt hunyt el 1994-ben, amit  self-bondage-l (saját magát kötözte meg) tetézett.
  • Kevin Gilbert, dalszövegíró, zenész, komponista, producer. 1996-ban hunyt el. 
  • Kristian Etchells, a brit Nemzeti Front párt tagja, 2005-ben halt meg.
  • Diane Herceg beperelte a Hustler magazint a 14 éves fia halála miatt, Troy D. az autoerotikus asphyxiáról, (amibe végül belehalt), a Hustler magazinban olvasott először. 
  • Gary Aldridge tiszteletes,  Montgomery Baptista Gyülekezetéből 2007 junius 24-én, 51 évesen halt meg, szintén aszfixia következtében. Megkötözve ('hogtied' - ez nem sima megkötözés), két garnitura úszóruhában (nem úszónaciban), 2 darab maszkkal az arcán, búvárkesztyűkkel és békauszonyokkal felszerelkezve, valamint gumírozott alsóneműben, seggében egy műbránerrel találtak rá. ITT megnézhetjük a halottkém 5 oldalas jelentését is, ahol láthatjuk, hogy az első oldalon az Asphyxiát jelölik meg a halál okának. De főleg a 2. oldal teteje a érdekes, ahol a tiszteletes felszerelését részletezik. xD
  • Michael Hutchence Kylie Minogue egykori fiúja, az INXS tagja. 1997 novemberében hunyt el.
  • David Carradine színész (pl Kill Bill) 2009 június 4-én hunyt el Thaiföldön. A hotelszoba szekrényének rúdjára kötötte magát. Két boncolást is végeztek rajta, kizárták mind a gyilkosságot, mind az öngyilkosságot. Carradine mindkét ex-felesége, Gail Jensen és Marina Anderson, nyilvánosság előtt kijelentették, hogy Carradine szexuális gyakorlatához olykor hozzátartozott az, hogy magát megkötözze.
  • Kristian Digby műsorvezető, 2010 márciusában halt meg. Róla mindjárt részletesebben is írok:

Kristian Digby /1977 júnis– 2010 március/ az ismert brit rendező és tévés műsorvezető szintén gyanús körülmények között, 32 éves korában hunyt el londoni otthonában. Kristian Digby egyébként meleg volt, a BBC-nél ingatlanos műsort vezetett, az otthonok építése-felújítása témában. Egy homoszexuális műsora is volt (That Gay Show), rajongói szerették, és műsorvezető-társa szerint mindenki kedves, közvetlen fiúnak ismerte. Jótékonysági céllal 2006-ban még a meztelen pózolást is bevállalta. Jason Englebrecht, a partnere, hazatérve afrikai útjáról (még február 28-án), hiába próbálta hívni és a lakásba se sikerült bejutnia.  Március elsején végül hívta a szomszédot aki egy szobát is bérelt Digby házában, és aki végül sikeresen bejutott. A kiérkező mentősök azonnal megállapították a halál beálltát, a holttestet később az édesanya azonosította. A boncolást másnap tartották, az eredmények nem voltak meggyőzők, így nem lehet tudni pontosan mi is okozta a Digby halálát, a rendőrség pedig megelédegett azzal a ténnyel, hogy nem történt gyilkosság. Megállapítást nyert az is, hogy a sztárt az ágyán fekve, egyszál boxerben találták meg, egy szemetessákkal a fején... A test maga egy etil-koloriddal (klóretán - gyógyászatban helyi érzéstelenítésre használják, színtelen, könnyen cseppfolyósítható, erősen párolgó gáz) telt doboz mellet volt. De nem volt (akkor már?) nyoma annak, hogy akár ez, akár valami más stimulás vagy alkohol lett volna a vérében. 2010 november 9-én a halottkém az esetet balesetnek minősítette, idegenkezűségre nem találtak bizonyítékot, de valószínüsítik, hogy a műanyag zacskó volt a bűnös.

Karrierje: Digby filmkészítőként kezdte a karrierjét. 1997-ben BAFTA díjat kapott a "Csalás szavai" (Words of Deception) című filmjéért. Később felhagyott a filmkészítéssel, és a televíziózásban folytatta pályafutását. Népszerűségét olyan tévéműsorokkal növelte, mint a BBC "Venni vagy nem venni", (To Buy or Not to Buy) a "Nyitott ház" (Open House) és a "Szabadságon" (Holiday) című programjai. De volt neki még egy csomó kissebb műsora is. ITT van róla egy rövid BBC-s megemlékezés. És EZ is valami kis összeállítás.

Local news: Végül egy magyar hír, ami szerintem csak és kizárólag azért kaphatott nyilvánosságot, mert azt már tényleg nehéz eltussolni, ha egy kórházba egy latexrucis hullát visznek be, akit "úgy talált" valaki az út szélén...
"Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség azt a férfit, aki kedden <2010. szeptemberéről van szó> kocsival egy teljes egészében latex ruhába öltözött, halott férfit vitt a gyáli úti Szent László kórházba. Az eddigi megállapítások szerint a latex ruhás férfi intim együttlét közben halt meg, megfulladt.
Egy kisteherautóval vitte be a latex ruhás holttestet egy 46 éves férfi. Azt mondta, hogy a férfi holttestét a IX. kerületi Soroksári úton találta egy autóban. <hát persze.... xD> Újraéleszteni is megpróbálta, de nem járt sikerrel. A kórházban is csak a halálát tudták megállapítani.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint az eljárásba bevont igazságügyi orvos-szakértő megállapította, hogy a halált fulladás okozta, nem sokkal a holttest megtalálása előtt. A nyomozók széleskörű adatgyűjtés után gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki a testet a kórházba vitte. A gyanúsított szabadlábon védekezhet.
Az eddigi adatok szerint az áldozat és a gyanúsított közötti intim együttlét végződött tragédiával. Mivel a nyomozás adatai nem támasztják alá szándékos emberölés gyanúját, ezért a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével gyanúsították meg."
- Független Hírügynökség -

Kapcsolódó izébizék:
- David Carradine halála
- képek
- a csodálatos mandragóra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://parafilia.blog.hu/api/trackback/id/tr62559022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása