Parafíliák (18+)

Főleg szexuális parafíliákról szeretnék írni érdekességeket. Meg esetleg más furcsaságokról is. Leginkább csak a saját szórakoztatásomra de nem utolsósorban mások örömére. A parafíliák olyan rendellenes szexuális viselkedések, vagy fantáziák ami más, mint a megszokott, hagyományos...

Címkék

acomophilia (1) acrotomophilia (3) agalamatophilia (1) algolagnia (1) alkohol (1) amomaxia (1) amputálás (3) anglia (1) animizmus (9) apotemnophilia (1) art (2) asphyxia (2) asphyxiaphilia (4) autofellatio (1) baleset (1) bdsm (7) bepisilés (1) bestiofília (1) blog (2) bondage (1) bugyi (1) bulvár (6) bűnözők (1) burusera (1) chrematistophilia (1) csápok (1) dacryphilia (1) dendrophilia (1) deperszonalizáció (2) dogging (1) dohányzás (1) emetophilia (1) entomophilia (1) épületek (2) evés (1) exhibicionizmus (1) fák (1) fejhallgató (1) felnőttbaba (2) fétis (4) filmek (10) formicophilia (1) furry (2) gázpedál (1) gipsz (1) groteszk (1) guro (1) haj (1) hányás (1) harisnya (1) harpaxophilia (1) hentai (1) horoszkóp (1) humor (7) hybristophilia (1) illatok (1) infantilizmus (2) inflatophilia (1) irodalom (3) japán (11) kaja (1) kaka (1) kaki (1) kandaulizmus (1) kannibalizmus (4) kéjgyilkosság (1) kendőkódok (1) kocsik (3) könnyek (1) könyv (4) kopaszság (1) kövérség (1) külföldi nyelv (1) láb (1) légzéskontroll (4) lovak (1) lovedolls (5) lufi (1) magyar (1) majeziofília (1) makrofília (1) mazochizmus (3) mechaphilia (2) mikrofília (1) mocsok (1) mysophilia (1) namasera (1) nekrofília (5) növény (1) nyotaimori (1) objectophilia (1) objektophilia (5) olactofília (1) olfactophilia (1) omorashi (1) parafilia (1) pedofília (2) pelenka (3) penectomy (1) plushophilia (3) plüssállatok (1) reakció (1) riport (2) rovarok (1) s/m (6) salirophilia (1) scat (2) spectrophilia (1) stockholm szindróma (1) symphorophilia (1) szellemek (1) szkopofília (1) takony (1) tamakeri (1) tárgyak (2) terhesség (1) tökönrúgás (1) transzneműség (2) trichophilia (1) túsz (1) vegyes (2) vorarephilia (2) vore (1) voyeurizmus (3) wakamezake (1) yiff (2) zentai (1) zoofília (9) Címkefelhő

aberrált blog

2010.08.11. 11:24 mangoman

SHIBARI könyvajánló - japán kötélbondage

Címkék: könyv japán bondage

Bridgett Harrington
Shibari You Can Use: Japanese Rope Bondage and Erotic Macramé (Használható shibari: Japán kötélbondage és erotikus makramé)

 nyelv: angol, terjedelem: 160 oldal, megjelenés dátuma: 2006

Az ismert bondage mester, művész, modell, oktató könyve ránézésre nem túl bizalomgerjesztően retró jellegű: a nyolcvanas évek színei, hangulata és nyomdatechnikája a színes borítón, durva felbontású fekete-fehér fotók a belíveken, szőrös női hónaljak. Aztán a könyvbe belemerülve kiderül, hogy a könyv erőssége éppen a hétköznapisága, az egyszerűsége.

Harrington valóban mindenki által követhető módon, fotókkal illusztrált lépésekre lebontva tanítja meg a japán kötélbondage alapjait: egyoszlopos és kétoszlopos kötözés, Shinju (mellhám; különböző variációkban, kis és nagy mellre is), Gyaku Ebi (fordított rák – kezek hátul összekötve az összekötözött bokával), Ebi (rák – lábak törökülésben, a kezekkel a test előtt összekötözve), székhez kötözés, Kani (a felső és alsó lábszár összekötözése), Niwatori (a csukló és a felkar összekötözése), boka és csukló összekötözése, Kotobu Ryo-tekubi (csuklók összekötözése a fej mögött). A tiszta, eredeti japán technikák bemutatását követően elszabadul a képzelet: jönnek a japán hagyomány, a makramé és a divatkötözés elemeiből összemixelt „erotikus makramé” technika szemet gyönyörködtető alkotásai: kötélfűzők, alkardíszek. A könyv külön fejezetet szentel a nemi szervek környékén alkalmazható kötözési módoknak, melyek segítségével műpénisz is rögzíthető a vénuszdombhoz (strap-on). A mű szándékosan nem foglalkozik a felfüggesztéses kötözési technikák bemutatásával, Harrington szerint ezek elsajátítása komoly gyakorlatot és külön tanárt igényel.          

Az első és az utolsó fejezet bevezető és kiegészítő gyakorlati tudnivalókat tartalmaz a kötözésekhez. Rögtön az első fejezet elején tisztázza a szerző, hogy a bondage-kedvelők motivációi nagyon sokfélék lehetnek a művészettől az exhibicionizmusig, és ezt minden esetben tiszteletben is kell tartani. Nagyon szerencsés módon viszi végig a könyv egészén a fájdalmas és a nem fájdalmas megoldások különválasztását, tanácsokkal segíti a nem kívánt fájdalmak, lelki(!) és egészségügyi problémák elkerülését. Számba veszi a kötözéshez szükséges kiegészítő eszközöket, bemutatja a kötéltípusokat, előnyeiket, hátrányaikat. Külön foglalkozik a kötélvégek eldolgozásával, a tisztántartás módjaival kötéltípusonként.    

A könyv az első és az utolsó fejezet kivételével melegen ajánlható angolul csak alapfokon vagy még úgy sem tudó érdeklődőknek is, hiszen a képek magukért beszélnek, illetve alig pár tucat szó ismerete szükséges a tiszta, világos magyarázatok megértéséhez. A könyv további nagy erénye, hogy a BDSM e különös, kakukktojásnak számító ágát világosan elhatárolja az SM vagy a D/s világától: olyan olvasóknak is kedvet csinál a játékhoz, akik soha nem kerültek a dominancia vagy a fájdalom bűvkörébe. Az oktatókönyv gyakorlatias hangvétele egyaránt megfelel az alkalmi, de korrekt és emberi kapcsolatokban gondolkodók, valamint a szerelmespárok igényeinek is. (forrás)

A partnerünkkel való törődés ne érjen véget fél órával a kötelek levétele után. Sokakból erős érzelmi reakciókat vált ki a bondage, különösen akkor, ha először érezték a köteleket magukon vagy ez volt az első közös játék az adott partnerrel. Biztosítsuk őket arról, hogy szívesen beszélünk velük a történtekről, vagy, győződjünk meg arról, hogy kapnak baráti segítséget a történtek feldolgozásához.

JAPÁN BONDAGE (SHIBARI): A BDSM (SM) témakörben kihagyhatatlan a kötözés. A japán bondage azonban egy külön műfaj. /Kétféle bondage létezik, az amerikai és a japán stílus/. A kötél, melynek vastagsága, textúrája, hosszúsága és a különböző kötözési technikák adják a művészi tökélyre fejlesztett technikát. A lényeg, hogy, mértani pontossággal kell elszorítani az ereket és idegpályákat, hogy elérjék a fájdalom, a kiszolgáltatottság és megalázottság érzésének megfelelő elegyét. A kötözéssel foglalkozó szenszejek Japán-szerte keresettek. Évekig tanulják mesterségük fogásait, hogy teljes biztonsággal szolgálhassák ki a szeánsz csúcspontján kötözött sonkára emlékeztető szararikat.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://parafilia.blog.hu/api/trackback/id/tr182214270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mangoman · http://parafilia.blog.hu/ 2010.10.05. 15:41:07

Igazad van, tényleg nem jó, egy hete mikor í posztot megírtam még jó volt :/
de köszi, hogy szóltál :)
süti beállítások módosítása